Cerere de oferta


Laboratoarele ALS Life Sciences Ploiesti

  • Adresa: Str. Constantin Stere, nr. 16
  • Cod Postal: 100573
  • Oras: Ploiesti, Prahova
  • Telefon: 0040 244 596193
  • E-mail: info.ro@alsglobal.com

Laboratoarele ALS Life Sciences Deva

  • Adresa: B-dul Decebal nr 15 parter.
  • Cod Postal: 330165
  • Oras: Deva
  • Telefon: 0040 244 596193
  • E-mail: info.ro@alsglobal.com

Analiza metale grele

Laboratoarele ALS Life Sciences Servicii 3 Analiza metale grele
analiza-metale-grele
analiza-metale-grele

Analiza metale grele se impune ca urmare a creșterii necontrolate a populației, fenomen ce a condus la apariția multor industrii, care au primit misiunea de a satisface nevoile din ce în ce mai mari ale oamenilor. Lipsa de respect față de mediu și ignoranța celor implicați în activitățile de producție au determinat poluarea râurilor, lacurilor și oceanelor cu substanțe ce cauzează boli grave sau chiar la decesul. Poluarea a fost generată mai ales de lipsa cunostințelor legate de impactul poluanților respectivi asupra mediului înconjurător și asupra organismului uman.
Ideea care a stat la baza acestui comportament dezadaptativ a fost aceea că Pământul este prea mare pentru a fi poluat. Poluanții vor fi transformați, absorbiți etc. Fals!
Pe măsură ce savanții puneau anumite boli necunoscute pe seama metalelor grele, oamenii au realizat că poluarea se întorcea împotriva lor prin intermediul metalelor grele prezente în alimente. Acestea se acumulează în organism și afectează organele vitale. Prin definiție, metalele grele sunt elemente chimice ce au greutatea specifică de cel puțin 5 ori mai mare decât cea a apei. Apa are greutatea specifică 1, arsenicul 5.7, cadmiul 8.6, fierul 7.9, plumbul 11.3 și mercurul 13.5.
Există 35 de metale aflate în atenția organizațiilor internaționale, din cauza prezenței lor la locul de muncă sau în locuințe. Douăzeci și trei dintre acestea sunt metale grele: antimoniu, arsenic, bismut, cadmiu, ceriu, crom, cobalt, cupru, galiu, aur, fier, plumb, magneziu, mercur, nichel, platină, argint, teluriu, taliu, staniu, uraniu, vanadiu și zinc. Nu toate metalele sunt dăunatoare organismului uman. Unele sunt chiar esențiale în desfășurarea proceselor metabolice.
Cât privește, însă, metalele grele, organismul nu are capacitatea de a le elimina prin metodele uzuale. Ele rămân în stare solidă în organism și se acumulează în rinichi, ficat, oase, unghii, creier și păr, cauzând diferite boli ale rinichilor, probleme de dezvoltare cum ar fi autismul, Parkinson, Alzheimer, cancer, iar în unele cazuri provoacă moartea organismului.
În cantități mici, anumite metale grele sunt esențiale în desfășurarea proceselor metabolice. Acestea sunt fierul, cuprul, magneziul și zincul și se găsesc în mod natural în alimente, fructe și legume și în diferite suplimente nutritive.

analiza-metale-grele
Cele mai toxice metale grele sunt: aluminiul, cadmiul, mercurul, plumbul și arsenicul. Cea mai comună cale de acces a metalelor grele în organism este ingerarea acestora. Copiii pot ajunge la un nivel mare de metale grele în organism doar din cauza introducerii degetelor în gură după ce s-au jucat într-un mediu poluat sau prin ingerarea unor materiale nealimentare. Plumbul mai este folosit și ca scut împotriva radiațiilor în timpul radiografiilor.
Simptomele intoxicării cu un metal greu sunt ușor de recunoscut deoarece sunt, de obicei, severe, rapide și pot fi asociate cu un eveniment recent (expunere sau ingerare).
Vorbim despre crampe, greață și vărsături, durere, transpirație, dureri de cap, respirație greoaie, confuzie, dificultăți în ceea ce privește capacitatea de a gândi, a merge și a vorbi și convulsii.
Laboratoarele ALS Life Sciences  sunt dotate cu aparatura şi echipamentele necesare pentru analiza metale grele. Expertiza noastră cântărește greu. Nu ezitați să ne contactați!