">Analiza apa reziduala ( analiza apa uzata )  | Laboratoarele ALS Life Sciences

Cerere de oferta


Laboratoarele ALS Life Sciences Ploiesti

 • Adresa: str. Golesti nr. 5
 • Cod Postal: 100032
 • Oras: Ploiesti
 • Telefon: 0040 244 596193
 • Fax: 0040 244 596193
 • E-mail: info.ro@alsglobal.com

Laboratoarele ALS Life Sciences Deva

 • Adresa: B-dul Decebal nr 15 parter.
 • Cod Postal: 330165
 • Oras: Deva
 • Telefon: 0040 244 596193
 • Fax: 0040 244 596193
 • E-mail: info.ro@alsglobal.com

Analiza apa reziduala ( analiza apa uzata ) 

Laboratoarele ALS Life Sciences Servicii Analiza apa reziduala ( analiza apa uzata ) 
analiza-apa-reziduala-analiza-apa-uzata
analiza-apa-reziduala-analiza-apa-uzata

Apele reziduale, rezultate din folosinţele menajere şi sanitare sau din folosinţe industriale, reprezintă o altă categorie de apă de mare importanţă, ce necesită analiza apa reziduala ( analiza apa uzata ).
Apele reziduale fecaloid-menajere sunt încărcate cu cantităţi mari de substaţe organice, compuşi amoniacali, grăsimi şi detergenţi. Apele reziduale industriale sunt foarte diverse, conţinând compuşii prezenţi în tehnologiile din care provin. Pentru protecţia mediului înconjurător împotriva poluanţilor transportaţi de aceste ape, se face controlul concentraţiei compuşilor organici, a compuşilor solubili în solvenţi organici (grăsimi, uleiuri, hidrocarburi), a metalelor grele (ex. Cd, Cr, Cu, Hg, Pb, Ni, Zn, etc.), care sunt toxice pentru organismele acvatice, a unor compuşi toxici, cum sunt cianurile, fenolii, detergenţii, şi a sărurilor anorganice. Biodegradabilitatea este un parametru important, care indică tipul de proces de epurare la care trebuie supusă apa reziduală înainte de evacuare în mediu. Ea se exprimă prin analiza de CBO5 (Consum Biochimic de Oxigen în 5 zile). Condiţiile de calitate a apelor reziduale evacuate depind de locul unde sunt evacuate. HG 352/2005 introduce 2 Normative tehnice de calitate a apei reziduale evacuate, NTPA 001 pentru apele evacuate în receptori naturali (râuri, lacuri, injectare în sol) şi NTPA 002 pentru ape reziduale în reţeua de canalizare sau în staţii de epurare (vidanjare).

analiza-apa-reziduala-analiza-apa-uzata ALS Life Sciences realizeaza analiza apa reziduala ( analiza apa uzata ), menajeră și industrială, pentru orice tip de compuşi organici, minerali, complecşi metalici proveniţi din operaţii de galvanizare, emulsii de prelucrare cu conţinut de aditivi organo-metalici, detergenţi, etc., aşa cum cer reglementările NTPA 001 şi 002 sau „analiza de screening„.
Dotarea cu analizoare specifice, moderne, computerizate (Spectrometre UV-VIS, FTIR, NDIR, Absorbţie atomică, Gaz cromatograf- Spectrometru de masă) permite obţinerea de rezultate sigure, conform cu cerinţele pentru un laborator acreditat pe SR ISO 17025, în cel mai scurt timp şi cu cele mai mici costuri. Marea experienţă a personalului tehnic al laboratoarelor ALS Life Sciences în procese de tratare şi epurare a apelor reziduale şi de analizare a acestei categorii de ape ne permite şi acordarea de consultanţă privind conformitatea cu cerinţele legale în domeniu.
În strânsă legătură cu analiza apa reziduala ( analiza apa uzata ) se află monitorizarea funcţionării staţiilor de epurare apă menajeră sau industrială. Laboratoarele ALS Life Sciences au capacitatea acordării de asistenţă analitică la punerea în funcţiune a noilor staţii de epurare şi la monitorizarea şi optimizarea funcţionării celor existente. Dispunem și de autolaboratoare proprii cu care ne putem deplasa oricând şi oriunde, la solicitarea clienţilor noştri.